In dit document worden de regels en etiquette voor het gebruik van het Diapers4Us Forum weergegeven, alsmede andere informatie die men moet weten. Het is een aanvulling op de Diapers4Us Forum – Gebruikersvoorwaarden. Noot: dit document zal zo nu en dan worden geüpdatet. Als je na wijzigingen gebruik blijft maken van het forum, dan houdt dat in dat je akkoord gaat met de wijzigingen. Forum regels

* Leden zijn zelf verantwoordelijk voor de persoonlijke informatie die men geeft en welke gebruikersnaam men kiest. Je hoeft je bijv. niet onder je eigen naam te registreren. Dit is een openbaar forum waar iedereen zich kan registreren, dus iedereen kan de berichten en andere informatie lezen. Het is ook mogelijk dat berichten vindbaar worden met zoekmachines.

* Per persoon mag er één account worden gemaakt. Als je graag een andere gebruikersnaam wilt, dan kan je deze veranderen via je gebruikerspaneel. Het is overigens niet de bedoeling om je gebruikersnaam heel vaak te wijzigen, hooguit 1 keer per jaar, maar het liefst zo weinig mogelijk..

* Leden moeten berichten plaatsen op een manier die respectvol is voor andere forumgebruikers. Schelden op andere leden wordt niet getolereerd en zal leiden tot een waarschuwing.

* Het delen van privacy gevoelig materiaal in enige vorm van aard is ten strengste verboden. Afhankelijk van de aard kan bij overtreding een directe permanenten ban opleveren. Dit is om enige veiligheid te waarborgen die van ons team en u als lid.

* Verschillende meningen zijn toegestaan op dit forum, maar ad hominem argumentatie (persoonlijke aanvallen) moet worden vermeden. Dus, hoezeer je het ook oneens bent met iemand, val de argumentatie aan, en niet de persoon. Wees het eens dat men het oneens mag zijn.

* Leden wordt gevraagd zich niet als moderators te gedragen. Als leden iets opmerken dat in strijd is met dit document, dan zijn ze welkom om de moderators hierop te attenderen. Gebruik hiervoor de “bericht melden” functie om berichten te melden. Ga niet zelf op dergelijke berichten reageren. Leden die steeds zich gedragen als moderators zullen een waarschuwing krijgen.

* Berichten moeten in een passende (sub)categorie worden geplaatst. Forumgebruikers wordt gevraagd de omschrijvingen te lezen voordat ze een bericht plaatsen.

* Leden moeten een passende, beschrijvende titel gebruiken bij het plaatsen van een nieuw onderwerp. Voorbeelden van slechte titels zijn: "Help!", "Was is dit?", “Vraagje”, etc.

* Bij het reageren moeten leden bij de inhoud van het onderwerp blijven of een nieuw onderwerp starten. Dit betekent niet dat je niet terloops wat off-topic opmerkingen kan plaatsen, maar zorg er voor dat het originele onderwerp niet helemaal verandert.

Forum onderwerpen dwalen van nature soms af, en wanneer dat gebeurt, is het een goede gewoonte om een nieuw onderwerp aan te maken.

* Reclame om commerciële belangen is niet toegestaan in je berichten, bijlagen, onderschrift en avatar: niet in tekst, niet in de vorm van afbeeldingen, en zeker niet in de vorm van linken naar commerciële pagina's in de hoop hits te genereren.

* Als je een ongepast privébericht (PB) of een e-mail die verstuurd is via dit forum ontvangt, dan kan je de PB melden met de “bericht melden” functie of de e-mail doorsturen naar de moderators. Noot: plaats zulke PB’s of e-mails niet op het forum. Gemelde PB’s en e-mails zullen worden beoordeeld en het team zal indien nodig overgaan tot gepaste maatregelen

* De bepaling van wat beschouwd wordt als onfatsoenlijk, vulgair, ongepast of anderzins niet voldoend aan deze forumregels zoals beschreven in deze punten, is aan de moderators en niet de gebruikers.

* Toenadering als bij wet gestelde als volwassen toenadering zoekt met minderjarigen(18-) voor een afspraak te maken is ten strengste verboden. In elk geval wordt aangifte gaan bij de politie.

Beleid bij overtredingen

* Diapers4Us gebruikt een “three strikes”-beleid. Gebruikers worden maximaal twee keer gewaarschuwd voor overtredingen van de regels in een periode van drie maanden. Als er noodzaak is tot een derde waarschuwing, dan zal een tijdelijke of Permanente ban worden toegepast van een periode tussen 1 maand tot onbeperkt.

* Met de moderators in discussie gaan na het ontvangen van een waarschuwing, zal leiden tot een onmiddellijke extra waarschuwing. Vragen waarvoor de waarschuwing is mag natuurlijk wel, al zou dit ook bij de waarschuwing komen te staan

* Elke poging om een tijdelijke ban te omzeilen zal er toe leiden dat de ban permanent wordt gemaakt. Omzeiling houdt onder meer in opnieuw registreren met een niet gebande gebruikersnaam, het IP adres veranderen om een IP ban te omzeilen, en het registeren met een ander e-mailadres om zo een e-mailban te omzeilen.

* Een uitzondering op de “three strikes”-regel is van toepassing als forumgebruikers persoonlijk contact opnemen met de moderators en beledigende, onfatsoenlijke of vulgaire inhoud sturen. Deze forumgebruikers worden mogelijk onmiddellijk permanent verbannen.

* Een permanente ban is een laatste middel en het wordt goed overwogen alvorens het wordt toegepast.

* Bovenstaande beleidsregels zijn de standaard, maar waar nodig geacht, kan er door de moderators van worden afgeweken, onder meer voor wat betreft de duur van de ban.

Aanvullende informatie en toelichtingen

Starten van een nieuw Onderwerp

*. Inhoud van je bericht Maak in je berichten gebruik van "normale tekst". Dit betekent dat je niet te veel gebruik maakt van emoticons (smilies), plaatjes, grote, kleine of gekleurde tekst, etc. Verder hoor je niet te SCHREEUWEN of te veel gebruik te maken van leestekens (bijv. ! en ?). Het plaatsen van berichten zonder leestekens is echter ook niet de bedoeling!

*Wees duidelijk Als je bij je vragen alle relevante informatie duidelijk vermeldt, dan is de kans dat je snel een bruikbaar antwoord krijgt, aanmerkelijk groter. Wees ook duidelijk en begrijpelijk wanneer je reacties geeft op anderen. Als teksten niet van jezelf zijn, geef er dan een bronvermelding bij, bijv. met een link. Bij lange teksten is het aan te bevelen zo nu en dan een witregel in te voegen, dat maakt het lezen van de tekst een stuk makkelijker.

* Reageren op onderwerpen wijk bij het plaatsen van een reactie niet teveel van het onderwerp af. Als je reactie teveel van het onderwerp afwijkt, start dan gewoon een nieuw onderwerp. Quoten is handig om te

laten weten op wie en op wat je reageert, maar quote niet heel lange teksten als je er maar een korte reactie op geeft. Je kunt de tekst van een quote inkorten. Na het plaatsen van een bericht

Berichten aanpassen of verwijderen In de eerste 12 uur na plaatsing van een bericht, dien je eventuele korte toevoegingen of wijzigingen in het bestaande bericht te plaatsen, zolang er nog niemand na jou heeft gereageerd. Ook als je in één onderwerp vlak na elkaar op meerdere forumgebruikers reageert, dien je dit te combineren in één bericht, tenzij het uitgebreide reacties zijn. Verder kan je desgewenst je berichten verwijderen, zolang er nog niemand na jou heeft gereageerd. Als er al iemand op je bericht heeft gereageerd, dan kan je het bericht niet meer verwijderen, maar je kan wel altijd je bericht aanpassen. Als je grote veranderingen aanbrengt, dan is het handig voor andere forumgebruikers als je aangeeft wat je hebt veranderd of toegevoegd. Wil je een onderwerp dat door jou gestart is, graag in een ander forum hebben, geef dit dan door aan de moderators. Bijvoorbeeld: je hebt een onderwerp met je persoonlijk verhaal bij "Medisch" geplaatst en je wilt het graag bij "Persoonlijke Verhalen" hebben. Ook kan je vragen of de berichten in een onderwerp gesplitst kunnen worden in 2 of meer onderwerpen. Onderschrift en Avatar Lengte van je onderschrift Je onderschrift mag maximaal uit vijf regels tekst bestaan, met een lettertype dat niet groter is dan normaal. Linken in je onderschrift In het onderschrift mogen linken geplaatst worden, maar deze mogen niet van commerciële of anderszins ongewenste aard zijn. Afbeeldingen in je onderschrift Je mag enkele afbeeldingen in je onderschrift hebben, mits ze niet te groot zijn en voldoen aan de volgende voorwaarden: • De maximale totale bestandsgrootte is 10 kB (10240 bytes). • De afbeeldingen mogen geen animatie bevatten. • De afbeeldingen moeten op een relatief snelle server staan. Avatar Het is toegestaan een avatar te gebruiken, mits deze voldoet aan de volgende voorwaarden: • De maximale afmetingen zijn 80 x 80 pixels. • De maximale bestandsgrootte is 10 kB (10240 bytes). • De afbeelding mag geen animatie bevatten. • De afbeelding moet op een relatief snelle server staan.

Houdt de bestandsgrootte van afbeeldingen in je onderschrift en avatar (en plaatjes in je berichten) het liefst zo klein mogelijk. Houd er rekening mee dat niet iedereen een snelle internetverbinding heeft. Je kan afbeeldingen vaak sterk comprimeren zonder zichtbare kwaliteitsverlies.

Diapers4Us Forum - Voorwaarden voor gebruik

Door het bezoeken van “Diapers4Us Forum” (hierna genoemd “wij”, “ons”, “onze”, “Diapers4Us Forum”, “http://www.diapers4us.nl”), ga je automatisch akkoord met de volgende voorwaarden. Als je niet akkoord gaat met deze voorwaarden, bezoek of gebruik “Diapers4Us Forum” dan niet langer. We hebben het recht om de voorwaarden op ieder moment te wijzigen en zullen ons best doen om je hiervan tijdig op de hoogte te brengen, het is echter aan te raden om zelf de voorwaarden regelmatig te controleren op wijzigingen. kan je niet akkoord gaan met deze wijzigingen, maak dan niet langer gebruik van “Diapers4Us Forum”. Blijft u gebruik maken van “Diapers4Us Forum”, dan ga je automatisch akkoord met de wijzigingen en of toevoegingen.

Je gaat akkoord met het volgende: geen kwetsende, obscene, vulgaire, lasterlijke, haatdragende, dreigende, seksueel georiënteerde of anderzijds verwerpelijke berichten te plaatsen, die de van toepassing zijnde regels en/of wetten schenden die gelden voor je land, het land waar “Diapers4Us Forum” is gehost of de internationale wetgeving. Het plaatsen van dergelijke berichten kan ertoe leiden dat je met onmiddellijke ingang en permanent wordt verbannen van dit forum. Tevens kan je serviceprovider worden ingelicht. De IP-adressen van alle berichten worden opgeslagen om deze voorwaarden te kunnen waarborgen. Je gaat er mee akkoord dat “Diapers4Us Forum” het recht heeft om ieder onderwerp te verwijderen, te wijzigen, te sluiten of te verplaatsen wanneer zij dit nodig achten.

Het versturen van persoonlijke berichten is pas mogelijk bij actief deelname aan het forum. Bij het plaatsen van minstens 2 berichten op het forum word dit pas mogelijk.

Als gebruiker ga je ermee akkoord dat de informatie die je bij ons invoert, wordt opgeslagen in een database. Hoewel deze informatie niet aan een derde partij zal worden verstrekt zonder je toestemming, kan “Diapers4Us Forum” niet verantwoordelijk worden gehouden voor een hackpoging die ertoe kan leiden dat de gegevens vrijkomen.