De termen

Als u per ongeluk op onze site terecht bent gekomen of onlangs van een bekende heeft gehoord dat hij of zij een luiergerelateerde fetisj heeft. En u zelf meer informatie wilt zult u een aantal termen vaak voorbij zien komen. Als eerste willen wij graag deze termen uitleggen zodat duidelijk is waar dit over gaat.

* DL : Diaperlover, dit is iemand die wel graag luiers draagt maar niet de behoefte heeft om zich klein te voelen.

* AB: Adult Baby iemand die zich naast de behoefte om luiers te dragen ook klein wil voelen. De gevoelsleeftijd is anders dan de naam doet vermoeden niet altijd die van een baby. Het kan hier ook gaan om een peuter of kleuter leeftijd.

* TB: Teener Baby iemand met dezelfde gevoelens als een AB die nog geen 18 is.

* Mama/Mommy of Papa/Daddy: Iemand die de behoefte heeft om de zorg te dragen voor een Adult of Tiener baby. Deze persoon zal een AB of TB kinderlijk behandelen.

* Ageplay: Dit kan gaan om een adult- of tienerbaby die in zijn/haar rol zit. Of de interactie tussen een mama of papa en zijn haar Ab/Tb

Wat betekent het om een Diaperlover of Luierfetisjist te zijn

We zullen hier proberen uit te leggen hoe een luierfetisj ontstaan en wat het inhoud om een luierfetisj te hebben. Dit blijft algemene informatie. En zal per persoon verschillen. Het beste beeld krijgt u echt uit de persoon waar het om gaat.

Een luierfetisjist is iemand die seksualiteit beleefd door het dragen, zien en/of gebruiken van een luier. Dit is dus niet iemand die de behoefte voelt zich in te leven in een kinderrol. Net als bij bijvoorbeeld een leer fetisj gaat het hier om

het gevoel dat het dragen, gebruiken en of zien van een luier geeft. Waaruit de opwinding bestaat verschilt van persoon tot persoon. Niet iedereen gebruikt zijn/haar luier. Daarnaast zijn er luierliefhebbers die de luier alleen gebruiken om te plassen maar er zijn ook DL’s die de luier voor zowel urine als ontlasting willen gebruiken. Ook wordt er door sommige mensen in een luier gemastrubeert. Daarnaast ervaren veel luierfetisjten het dragen van een luier ook als een stukje geborgenheid, ondanks dat ze niet de behoefte voelen zich te gedragen als een kind.

Wat betekend het om een Adult/Teenerbaby of Infantilist te zijn

Ook bij infantilisme kunnen wij alleen een algemeen beeld scheppen. Hier geld ook dat de ervaring en de beleving bij iedereen anders is. Een infantilist of Adult-/Teenerbaby is iemand die de wens heeft om zich weer een kind te voelen. En zich als zodanig te gedragen en laten behandelen. Deze fetisj is niet per definitie seksueel. Niet elke Adult-/Teenerbaby heeft behoefte aan seksualiteit als hij of zij in de kleine rol zit. Er zijn ook infantilisten die wel een seksueel aspect zien aan het leeftijdspel. Dit is dan gericht naar de verzorgende persoon. Die dus in zijn of haar volwassen rol blijft.

Vaak is het dragen en gebruiken van luiers een wezenlijk onderdeel van het klein zijn. Dat ook wel ageplay genoemdt wordt. Naast luiers kunnen flessen of tuitbekers, kinderlijke kleding, speelgoed, op maat gemaakte meubels zoals hoge stoelen, boxen en ledikantjes een onderdeel spelen bij het leeftijdspel. Ook gedragen en spreken infantilisten eenmaal in hun kleine rol ook anders dan anders. Denk hierbij aan kinderlijk gedrag en een kinderlijke manier van spreken.

Vooroordelen:

Zowel luierfetisjisten als Infanitilisten lopen tegen een hoop voordelen op. Deze fetisjes zijn nog niet zo bekend en geaccepteerd als bijvoorbeeld BDSM. Hier willen we de meest voorkomende vooroordelen ontkrachten door ze toe te lichten.

* Iedereen met een luier gerelateerde fetisj is pedofiel.

Nee, een luierfetijist haalt de seksuele beleving alleen uit de luier zelf. Of dit nu alleen het gevoel van de stof, het geluid van het kraken is of ook het gebruiken. Het is een object gerichte fetisj. Er zijn luierliefhebbers die opgewonden raken van een aantrekkelijke dame of man in een luier.Maar dit valt dan toch terug op een aantrekkelijke persoon in het opwindende object.

Bij eenAB/TB is juist het zelf weer een kind zijn de kern van de fetisj, zoals eerder al benoemt heeft niet elke infantilist seksuele gevoelens. En indien deze wel aanwezig zijn richt dit zich naar de verzorgende persoon dus de volwassen rol.

* Als je een luiergerelateerde fetisj hebt ben je helemaal niet (geestelijk) volwassen

DL’s ofwel Luierliefhebbers, hebben totaal niet de behoefte om een kind te zijn of zich kinderlijk te gedragen/op te stellen.

En ook AB’s /TB’s hebben gewone volwassen levens, waarbij ze zich in meer of mindere mate willen terug trekken in hun kleine rol. Meestal is de behoefte er ook niet om altijd klein te willen zijn. En beseffen ook infantilisten zich dat dit ook niet mogelijk is.

Mijn kind is Infantilist of luierfetisjist wat nu?

Zoals bij alles waar u in de opvoeding tegen aan loopt, praat erover. En probeer hier zonder vooroordelen in te staan. Laat uw kind zelf vertellen hoe hij of zij de fetisj beleeft. Verbieden heeft geen enkele zin aangezien een fetisj iets is waar je mee geboren wordt. Ondanks dat je er vaak op latere leeftijd achter komt. De drang zal blijven, en uw kind zal manieren gaan zoeken om toch aan deze verlangens te voldoen. Deze zullen niet altijd de meest veilige zijn. Of diep ongelukkig worden door een stuk van de eigen indentiteit te verlochenen.

Mijn partner is infantilist of luierfetisjist wat nu?

Ook in een relatie met een partner geldt praat er over. Weet wel dat als uw partner het u verteld heeft dat hij of zij verteld heeft over de fetisj dat dit

een hele grote stap is. En een ontzettende blijk van vertrouwen. Helaas zijn er veel ervaringen bekend waarbij een goede relatie verbroken is alleen vanwege de fetisj. Bent u er per ongeluk achter de fetisj van uw partner gekomen. Dan is bovenstaande ook precies dat hij of zij dit nog niet heeft durven delen.

Verder kan uw partner niet van u eisen of verwachten dat u mee gaat in de fetisj. En als u wil experimenteren in hoeverre u mee kunt gaan in deze beleving, kunt ook alleen u de grenzen aangeven. Maar bedenk dat dit andersom ook geldt, u kunt uw partner niet dwingen de fetisj naast zich neer te leggen en er niet meer naar te handelen. Dus maak onderling afspraken waar u beide zich in kan vinden. Het verbieden zal er ook hier voor zorgen dat uw partner zich diep ongelukkig zal voelen door dat hij of zij een stuk van zich zelfverlochend of hij/zij zal de fetisj in het geheim gaan beleven. Wat uit eindelijk de relatie niet te goede zal komen.

Wat betreft het beeindigen van een relatie door de fetisj, hierin kunnen wij u natuurlijk niet raden. Maar bedenk dat een fetisj niks af doet aan de persoon zelf. Sterker nog dit is een van de aspecten die uw partner maakt wie hij/zij is.